На розі Арбата і вулиці Бубулінас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
На розі Арбата і вулиці Бубулінас
рос. На углу Арбата и улицы Бубулинас
Жанрдрама
РежисерМанос Захаріас
Сценарист Галина Шергова
У головних
ролях
Людмила Чурсіна
Володимир Скоморовський
Оператор Павло Лебешев
Композитор Альфред Шнітке
Художник Абрам Фрейдін
КінокомпаніяМосфільм
Тривалість98 хв.
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1972
IMDbID 3992398

«На розі Арбата і вулиці Бубулінас» (рос. «На углу Арбата и улицы Бубулинас») — радянський художній фільм режисера Маноса Захаріаса, знятий на кіностудії «Мосфільм» у 1972 році. Прем'єра фільму відбулася 23 квітня 1973 року.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Грецький антифашист на ім'я Мемос приїхав в Москву, щоб зібрати необхідну інформацію для свого документального фільму. На прохання редактора однієї з центральних газет, йому на допомогу приходить журналіст-міжнародник Ксенія Троїцька.

Сюжет фільму побудований на спогадах головних героїв. Мемос розповідає своїй новій знайомій про його друзів в Греції, таких же, як і він, підпільників, які ведуть боротьбу за свободу своєї країни.

Після військового перевороту Мемос повертається в Грецію, але незабаром потрапляє до в'язниці, що якраз знаходиться на розі вулиці Бубулінас і скверу. Ще будучи в СРСР він призначив їй побачення на розі вулиць їхнього дитинства — московського Арбата і афінської Бубулінас, вкладаючи в це специфічний смисл.А тепер друг Мемоса на розі Арбата повідомля Ксеню де Мемос.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Зйомки

[ред. | ред. код]

Одною з локацій був Львів.В масовку залучили в т. ч. працівників ВКЕІ автобуспрома, які в сцені кадрів від 25.10 замість «списки» кричали «віскі».

Посилання

[ред. | ред. код]